ROUND TABLE in Odessa, Ucraina (20-21 septembrie 2019)

FLAG Galati - PP3 - a participat alaturi de stakeholderi locali, reprezentanti ai Asociatiei de Cooperare Transfrontaliera Euroregiunea Dunarea de Jos, ai Garzii de Mediu, Comisiariatul Galati si ai Directiei Regionale Sud-Est Infrastructura Mare la o dezbatere tip Round Table organizata in Odessa, Ucraina de catre Partenerul ucrainean al proiectului IMPEER.

In cadrul evenimentului a fost analizate de catre reprezentantii delegatiei romane aspecte legate de diversele tipuri de poluare (apa, sol si aer) in contextul in care atat poluarea solului cat si cea a aerului afecteaza calitatea apei prin panza freatica. Totodata a fost analizat potentialul de polaure a navelor fluviale si solutiile propuse pentru gestionarea eficienta a deseurilor de nave. Se constata din analiza ca nu exista reglementari legislative privind gestionarea deseurilor pentru apele interioare/fluviale.

Un alt aspect propus atentiei auditoriului de catre delegatia romana a fost sistemul de management al deseurilor propus de Judetul Galati in anul 2019 si analizarea contextului legislativ in care acest sistem va fi implementat.

De asemenea, au fost prezentate si finantarile atrase pentru regiunea de sud-est pentru sistemele de management al deseurilor atat in exercitiul financiar 2007-2013 cat si in cadrul exercitiului 2014-2020.Fișiere pentru:

last update: 2019-09-26